SUS Edities

SUS#3 3 januari 2020

De derde editie van SUS is een feit. We kijken terug naar pakkende en inspirerende verhalen die je hier terug kan vinden. 


Mariette Zabel – Over Herenboeren

Mariette trapte de avond af met haar verhaal. Ze beklom de Pyrenee├źn voet, stap, grip, hand. En wat ze daar zag, op de top, gaf haar inzichten. De chaos en natuur brachten haar tot rust en lieten haar ademhalen. En toen alles stil was, kon ze zien dat alles goed is. Met haast ging ze naar beneden want ze wist waarom ze leefde, maar beneden was ze het weer kwijt. Maar als je wakker wordt gekust in je leven, hoef je niet bang te zijn dat je dit kwijtraakt. Als vanzelf kreeg ze boeken die haar inzicht gaven om vervolgstappen te zetten. 

Luister audio


Dennis van den Brink – Haakguru

Dennis haakt en breit. Tijdens zijn werk in de reclamewereld, keek hij alleen maar naar een scherm maar kon de rust niet vinden. Hij deed zijn tv uit de woonkamer en ging op zoek. Van lezen, via puzzelen en origami kwam hij uiteindelijk terecht bij haken. Steken tellen geeft hem rust en houdt hem weg van de computer. 

Luister audio

Je kan Dennis volgen op Instagram & Facebook en je vindt meer informatie over zijn haakkunsten op zijn site.


Mia Wessels – Over de dood

Mia is de jonge dokter en vertelt over de dood, een thema dat voor haar het meest leeft. Als later niet meer zeker lijkt, heb je soms de inzicht van een oude vrouw nodig. Als jonge dokter zit ze op het bed en kijkt ze de oude vrouw diep in haar ogen. En daar, aan het bed, wordt er een keuze gemaakt over de dood, want morgen is geen garantie. 

Luister audio


Erwin Witteveen – Over lief zijn tegen oogklepmensen

Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje. Is dit waar? Wat gebeurt er als je opgroeit met oogkleppen op? Erwins fascinatie voor economie heeft hem verschillende lessen geleerd en deze begonnen al vroeg, met de lessen van zijn vader. Hoe kunnen we de wereld beschrijven als de modellen verkeerd zijn. Hij spreekt o.a. over inflatie en hoe we de wereld ook kunnen zien en vooral:  wees lief voor iedereen die dit niet ziet.

Luister audio

Wil je meer lezen over oogkleppen? Erwin heeft er een blog over geschreven of lees het boek ‘Nooit af’.


Jeroen de Rijke – Over de pest hebben aan pestkoppen

Jeroen vertelt over zijn werk bij het arrestatieteam. Hij pakt pestkoppen en bullebakken aan. Hoe komen ze van de voorbereiding en de ‘what ifs’ naar een actie. Van het winnen van vertrouwen, tot het kopen van wapens met bitcoins met uiteindelijk een succesvolle arrestatie tot slot. 

Luister audio

Wil je meer lezen over politiewerk? ‘De infiltrant‘, ‘Politiegeweld‘ en ‘De gekooide recherche’ zijn tips van Jeroen om te lezen of bekijk deze site.


You may also like...

Popular Articles...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *