SUS Edities

SUS#5 6 maart 2020

De vijfde editie van SUS is een feit. We kijken terug op de pakkende en inspirerende verhalen die verteld zijn op 6 maart j.l.


Arko van Brakel– Over tegenslagen

Arko vertelt hoe kritiek je verder kan helpen in je leven. Toen Ali B Arko hoorde spreken vond hij hem een slechte spreker, Arko vond Ali B een waardeloze ondernemer, samen besloten ze elkaar te helpen. Hoe krijg je lef om je tegenslag aan te pakken? Arko deelt verschillende momenten uit zijn leven en de lessen die hij hieruit heeft geleerd.


Roos Wouters – Hoezo bepaal jij dat?

Roos vraag zich af waarom we werken zoals we doen. Als echte Amsterdammer stelt ze dan ook geregeld de vraag: wie heeft dat bepaald en waar is het goed voor? Met deze andere kijk op het verenigen van werk, is zij de vakbond voor ‘modern werkenden’ begonnen. Een vereniging van mensen die zelf bepalen dat anderen dingen niet voor hen kunnen bepalen. Bekijk hier de video en zie wat jij kan doen.

Wil je meer? Via deze link kom je op de site van de werkvereniging en de partij voor Modern Werkenden. Daarnaast is er ook een festival. 


Mandy Sleijpen – Mijn opa

Als klein kind kwam Mandy vaak bij haar opa, haar grote vriend. Echter is het daar ook begonnen…. hoe kun je als kind zo’n geheim bij je dragen? Luister hier naar het bijzondere verhaal over hoe ze als kind geheimen had, hoe die uiteindelijk toch uit kwamen en hoe ze hier nu zo staat.


Eric Kooijman – politie met pit

Als zoon van een politieman, ging Eric bij de politie. Met de ambitie om dingen te creëren is hij de satirische nieuwssite De Pit begonnen. Eric laat in zijn verhaal zien wat de impact van een beetje humor op de werkvloer kan zijn. 

Hier vind je de webiste van De Pit.


Dieter Möckelmann – Zwembad de Fuut

Dieter vertelt over het zwembad De Fuut in Reeuwijk. Na het fuseren van 2 gemeentes stond deze op het punt om te sluiten. Dieter besloot hier een stokje voor te steken en bedacht scenario C. Met inzet, lef en creativiteit is hij op zoek gegaan naar een oplossing om zijn geliefde zwembad te behouden.

Meer informatie over Dieter vind je hier


You may also like...

Popular Articles...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *